Affisch till SOUF:s klosterresa 2015

SOUF anordnar för andra året i rad en klosterresa i Europa!

Efter förra årets högt uppskattade resa till mor Jacob-klostret i Tyskland så beslutades det att en resa till våra kloster ska bli en årlig resa inom SOUF. I år reser vi därför till det allra första syrisk-ortodoxa klostret i Europa – nämligen det vackra mor Afrem-klostret i Holland, där vi bland annat kommer att få träffa och spendera tid med ärkebiskop mor Polykarpos Augin Aydin.

Syfte
Att unga kvinnor och män som är medlemmar i SOUF ska få möjlighet att stärka sin kristna tro, sin syrisk-ortodoxa identitet, träffa andra ungdomar med samma bakgrund och samtidigt få uppleva klosterlivet.

Målgrupp
Denna helg vänder sig till alla dem som är aktiva eller vill bli aktiva i sina lokalföreningar eller församlingar. Att den sökande ska ha ett genuint intresse för den ortodoxa läran är en självklarhet.

Resans innehåll
Vi kommer att tillbringa tid i mor Afrem-klostret i Holland. Dagarna kommer att innehålla bönestunder, studiebesök, möten med syrisk-ortodoxa ungdomar från Holland och mer.

Datum
Avresa kommer att ske onsdagen den 11 november och hemresa söndagen den 15 november. Information kommer att skickas ut i god tid innan resan. Utvärdering sker via mejl efter resan.

Deltagaravgift
2500 kr per person. I deltagaravgiften ingår flygbiljett, resekostnader, logi och mat. Om fritid ges får deltagaren själv stå för kostnaderna.

Krav
– Att du är minst 18 år gammal.
– Att du tillhör en SOUF-förening eller församling inom Syrisk-Ortodoxa Ärkestiftet.
– Att du är/vill bli aktiv i en SOUF-förening eller församling inom Syrisk-Ortodoxa Ärkestiftet.

Urvalet av ansökningarna kommer att ske av riksstyrelsen.

Ansökan skickas in senast den 4 oktober genom att fylla i formuläret på souf.nu/ansokan
Vid frågor, ring SOUF-kansliet på 0707-707 972 eller maila på kanslist@souf.nu

Varmt välkomna!