Rinyo önskar bevara Kyrkans språk

Rinyo logotyp

Rinyo är en ideell organisation som har som mål att bevara språket suryoyo, som är den syrisk-ortodoxa kyrkans officiella språk, genom att bland annat utveckla mobilappar samt producera annan sorts material såsom videoklipp och fysiska böcker. Nedan finns länkar till Rinyos projekt.

Zalinville

Fröken Sarahs memoryspel gör det enkelt för både barn och vuxna att lära sig suryoyo. Välj antingen den västra eller östra dialekten av språket och testa ditt minne tillsammans med fröken Sarah i detta spel som finns tillgängligt både som gratisversion och betalversion på App Store och Google Play.

Farmor och räven

Farmor och räven är en interaktiv berättelse baserad på en forntida mesopotamisk folksaga som på suryoyo kallas qashto u ta’lo. Ladda ner den fantastiska sagan på App Store eller Google Play för att interagera med qashto (farmor) och dina nya vänner!

Zalinville ABC

Zalinville ABC är ett trevligt och roligt spel för att lära barn alfabetet på suryoyo. Spelet är gratis och kan laddas ner till mobilen genom App Store eller Google Play.

Rinyo har börjat översätta sånger till talspråket turoyo/surayt under namnet RinyoToons. Nedan följer videoklippen som hittills har producerats…

I samarbete med ABT (Aramaic Bible Translation) har Rinyo tagit fram en bibelsökning på sin hemsida. Välj dialekt (turoyo/surayt), bok och kapitel och klicka sök så dyker verserna upp på talspråket turoyo/surayt med bokstäver på suryoyo.

Rinyo bibelsökning